ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, originar din Băcel, una din localitățile lovite de inundații, și-a exprimat susținerea pentru cele 96 de familii afectate și a inițiat o acțiune de colectare a obiectelor de uz casnic (mobilă, paturi, dulapuri, mese, scaune, aparate de gătit, frigidere), pentru a fi împărțite oamenilor cărora apele le-au distrus bunurile.
 
Acțiunea de colectare se va desfășura în zilele de 13-14 și 20-21 iulie. Cei care doresc și pot să participe la acțiune sunt rugați să-l contacteze pe dl. Udo Zerbes (E-mail: udo.zerbes@t-online.de; tel. +49-173-4581345), căruia îi vor comunica ce obiecte doresc să doneze. Ulterior vor primi detalii referitoare la locul unde se vor aduna obiectele colectate spre a fi transportate în România.

În duminicile următoare se va organiza și o colectă de bani în același scop. Cei care doresc să facă virament bancar în acest sens sunt rugați să folosească următorul cont, cu specificarea „Ajutor sinistrati Covasna”:
Rum. Orth. Metropolie-Kirchenzentrum München
Liga Bank Regensburg
IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35
 
Încă din prima zi a inundațiilor din localitățile Băcel și Lunca Mărcuș, reprezentanții Episcopiei Covasnei și Harghitei au sărit în ajutorul persoanelor afectate de viitură oferindu-le alimente, articole de îmbrăcăminte și apă potabilă. Episcopia a declanșat, de asemena, o colectă de bani și a anunțat că se va implica în reconstruirea caselor avariate sau distruse ajutând cu materiale de construcție necesare în remedierea pagubelor cauzate de furia apelor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews