Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, originar din Băcel, una din localitățile lovite de inundații, și-a exprimat susținerea pentru cele 96 de familii afectate și a inițiat o acțiune de colectare a obiectelor de uz casnic (mobilă, paturi, dulapuri, mese, scaune, aparate de gătit, frigidere), pentru a fi împărțite oamenilor cărora apele le-au distrus bunurile.
 
Acțiunea de colectare se va desfășura în zilele de 13-14 și 20-21 iulie. Cei care doresc și pot să participe la acțiune sunt rugați să-l contacteze pe dl. Udo Zerbes (E-mail: udo.zerbes@t-online.de; tel. +49-173-4581345), căruia îi vor comunica ce obiecte doresc să doneze. Ulterior vor primi detalii referitoare la locul unde se vor aduna obiectele colectate spre a fi transportate în România.

În duminicile următoare se va organiza și o colectă de bani în același scop. Cei care doresc să facă virament bancar în acest sens sunt rugați să folosească următorul cont, cu specificarea „Ajutor sinistrati Covasna”:
Rum. Orth. Metropolie-Kirchenzentrum München
Liga Bank Regensburg
IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35
 
Încă din prima zi a inundațiilor din localitățile Băcel și Lunca Mărcuș, reprezentanții Episcopiei Covasnei și Harghitei au sărit în ajutorul persoanelor afectate de viitură oferindu-le alimente, articole de îmbrăcăminte și apă potabilă. Episcopia a declanșat, de asemena, o colectă de bani și a anunțat că se va implica în reconstruirea caselor avariate sau distruse ajutând cu materiale de construcție necesare în remedierea pagubelor cauzate de furia apelor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews