ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, originar din Băcel, una din localitățile lovite de inundații, și-a exprimat susținerea pentru cele 96 de familii afectate și a inițiat o acțiune de colectare a obiectelor de uz casnic (mobilă, paturi, dulapuri, mese, scaune, aparate de gătit, frigidere), pentru a fi împărțite oamenilor cărora apele le-au distrus bunurile.
 
Acțiunea de colectare se va desfășura în zilele de 13-14 și 20-21 iulie. Cei care doresc și pot să participe la acțiune sunt rugați să-l contacteze pe dl. Udo Zerbes (E-mail: udo.zerbes@t-online.de; tel. +49-173-4581345), căruia îi vor comunica ce obiecte doresc să doneze. Ulterior vor primi detalii referitoare la locul unde se vor aduna obiectele colectate spre a fi transportate în România.

În duminicile următoare se va organiza și o colectă de bani în același scop. Cei care doresc să facă virament bancar în acest sens sunt rugați să folosească următorul cont, cu specificarea „Ajutor sinistrati Covasna”:
Rum. Orth. Metropolie-Kirchenzentrum München
Liga Bank Regensburg
IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35
 
Încă din prima zi a inundațiilor din localitățile Băcel și Lunca Mărcuș, reprezentanții Episcopiei Covasnei și Harghitei au sărit în ajutorul persoanelor afectate de viitură oferindu-le alimente, articole de îmbrăcăminte și apă potabilă. Episcopia a declanșat, de asemena, o colectă de bani și a anunțat că se va implica în reconstruirea caselor avariate sau distruse ajutând cu materiale de construcție necesare în remedierea pagubelor cauzate de furia apelor.