ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După succesul campaniei pentru ora de religie, reprezentanți ai părinților din aproape toate județele țării se vor întâlni între 27 și 29 martie la București în cadrul întâlnirii naționale a Asociației Părinților pentru Ora de Religie.

Părinții vor căuta împreună modalități de îmbunătățire a statutului orei de religie, a calităţii manualelor și activităților conexe, vor stabili planul de deschidere de filiale pe localităţi şi organizarea de comitete pe şcoli, vor dezbate modificarea Legii Educaţiei Naţionale.

Din discuțiile avute pe rețelele de socializare și în ședințele asociației reiese că părinții își doresc modificarea Constituţiei pentru introducerea explicită a garantării orei de religie confesionale, parte a trunchiului comun, cu retragerea la cerere.

De asemenea părinții doresc modificarea articolului 48 din actuala Constituţie astfel încât familia să fie definită clar ca fiind constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie.

O bună parte dintre invitați vor fi găzduiți de către părinții din București.