ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția formată din partidul Die Grünen (partidul verzilor) și SPD (partidul socialiștilor) reprezentând regiunea Baden - Württemberg a alcătuit proiectul unei noi programe școlare realizate în numele ”combaterii homofobiei și culturii acceptării homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor și transsexualilor”. Programa ar trebui să fie implementată în Germania începând cu 2015 în tot învățământul începând cu ciclul primar.

Conform acestei programe se dorește printre altele predarea unei ore speciale alocate LGBT, pentru educarea elevilor în spiritul acceptării diversității sexuale.

Această inițiativă a întâmpinat reacția puternică a părinților și profesorilor din landul Baden - Württemberg care au semnat o petiție în număr de aproape 200.000. Aceștia afirmă că programa depășește cadrul prevenirii oricărei discriminări și este de fapt ”propaganda ideologiei curcubeului”. Potrivit petiției , care a fost lansată de către profesorul Gabriel Stängle, noua programă ar avea de fapt în plan ”re-educarea sistemului școlar la nivel educativ, moral și ideologic”.

Petiția poate fi vizualizată la următoarea adresă.

Biserica Catolică şi Biserica Evanghelică din , care au împreună aproximativ 45 de milioane de credincioși, s-au pronunţat împotriva introducerii în școli a “diversităţii sexuale” ca materie de studiu (vezi acest articol).

Liderul regional al Partidului Verde Oliver Hildenbrand a acuzat semnatarii petiției de ”manifestarea unei homofobii șocante”. Stefan Fulst, expert regional pe educație al partenerilor de coaliție ”verzi”, a declarat pentru presă că ”petiția împotriva programei școlare conține un spirit de intoleranță severă”.

Inițiativa politică a fost criticată la nivelul Parlamentului European de politicienii conservatori din grupul creștin-democrat care au menționat că educația în școli trebuie să se concentreze asupra normelor și valorilor.