ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În jur de cincisprezece persoane, majoritatea tehnicieni, au fost rănite, dintre care cinci grav, vineri în explozia accidentală a unui dispozitiv pirotehnic în timpul repetiţiilor unei comedii muzicale de succes la Palais des Sports din Paris.  Potrivit AFP, una dintre persoanele rănite a decedat.

În timp ce se puneau instalaţiile pentru spectacolul "1789, Les amants de la Bastille", prevăzut la 19.30, un dispozitiv exploziv a provocat o deflagraţie în apropiere de scenă dintr-un motiv necunoscut. Un zid şi o parte a unui plafon s-au prăbuşit. Niciun spectator nu intrase încă în sală.

O anchetă a fost deschisă pentru determinarea cauzelor exploziei.

Cinci persoane grav rănite au fost evacuate de urgenţă şi alte zece au fost tratate, unele doar atinse la timpan din cauza zgomotului.

O sută de pompieri au fost mobilizaţi.

"1789 Les Amants de la Bastille", o comedie muzicală produsă de Dove Attia şi Albert Cohen, a fost montată pentru prima dată la Paris în 2012, după ce se jucase  mult timp turnată  provincie.