ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, spune că dacă s-ar inventa un dispozitiv de măsurare a radiaţiei culturii, cultometrul, Clujul l-ar putea folosi cu succes, el avertizând însă că sunt "radiaţii negative” în politică "împotriva simbolurilor secuieşti”.

Nemeth Zsolt a declarat, duminică seară, la Cluj-Napoca, la Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare de la Teatrul Maghiar de Stat, că acest eveniment sărbătoreşte în mod concentrat cultura maghiară, conform Mediafax.

"Ar trebui inventat cultometrul. Dacă avem barometru pentru vreme şi alte dispozitive care măsoară puterea semnalului la telefon, de ce nu am avea un cultometru, care măsoară radiaţia culturală a unei regiuni, a unei naţiuni, a unei ţări? Dacă s-ar inventa, Clujul ar putea folosi cu mult succes un astfel de dispozitiv, deoarece cultura maghiară se desfăşoară 365 de zile pe an, iar acum, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, este o variantă concentrată a culturii, când sărbătorim cultura maghiară”, a spus Nemeth.

Acesta a avertizat, însă, asupra existenţei unor "radiaţii negative” în manifestările din politică "împotriva simbolurilor secuieşti”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews