ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor, informează Agerpres.

Au votat „pentru” 258 de deputați, iar 40 s-au abținut.

„Se declară ziua de 16 august ca Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. În semn de conștientizare de către cetățenii români a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși astăzi creștinii în lume, se iluminează în roșu, între orele 20,00 - 24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvenul, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia. Cu prilejul acestei zile se pot organiza manifestări publice și pot avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfășoară evenimente comemorative autorizate, conform legii”, se arată în proiect.

Acesta a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz