ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Ucrainei a adoptat un proiect de lege conform căruia republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk sunt declarate 'teritorii aflate temporar sub ocupație', informează agențiile de presă TASS și Unian.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Acest statut va rămâne în vigoare 'până în momentul retragerii de pe teritoriul Ucrainei a tuturor formațiunilor militare ilegale și a tehnicii militare, precum și a combatanților și mercenarilor de pe teritoriul Ucrainei și până la restabilirea totală a controlului Ucrainei asupra frontierelor de stat', se precizează în proiectul legislativ.

De asemenea, parlamentul ucrainean a adoptat o listă a raioanelor din regiunea Donețk cărora le va fi conferit un statut special de autoguvernare locală, potrivit Agerpres.

Conform respectivului document, printre teritoriile care vor beneficia temporar de acest statut special se numără raioanele sau acele părți din ele — orașe, sate și cătune — care sunt situate 'între granița de stat a Ucrainei cu Federația Rusă, linia de coastă a Mării Azov și linia care este precizată printr-o completare la această decizie, care corespunde Memorandumului de la Minsk din 19 septembrie 2014'.