Parlamentul Ucrainei a adoptat un proiect de lege conform căruia republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk sunt declarate 'teritorii aflate temporar sub ocupație', informează agențiile de presă TASS și Unian.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Acest statut va rămâne în vigoare 'până în momentul retragerii de pe teritoriul Ucrainei a tuturor formațiunilor militare ilegale și a tehnicii militare, precum și a combatanților și mercenarilor de pe teritoriul Ucrainei și până la restabilirea totală a controlului Ucrainei asupra frontierelor de stat', se precizează în proiectul legislativ.

De asemenea, parlamentul ucrainean a adoptat o listă a raioanelor din regiunea Donețk cărora le va fi conferit un statut special de autoguvernare locală, potrivit Agerpres.

Conform respectivului document, printre teritoriile care vor beneficia temporar de acest statut special se numără raioanele sau acele părți din ele — orașe, sate și cătune — care sunt situate 'între granița de stat a Ucrainei cu Federația Rusă, linia de coastă a Mării Azov și linia care este precizată printr-o completare la această decizie, care corespunde Memorandumului de la Minsk din 19 septembrie 2014'.

 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews