ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două parohii ortodoxe, între care una românească, au fost refuzate de către Biserica Suedeză, atunci când aceasta a vândut clădirea unui lăcaș de cult din Sundbyberg, Stockolm, Suedia, informează mitti.se.

Biserica Suedeză a scos la licitație clădirea, pentru care au existat trei oferte: cele două parohii ortodoxe și un centru multicultural, unde profesorii predau în mai multe limbi străine.

Noul arhiepiscop al Suediei este o femeie, Antje Jackelen

În urma licitației, Consiliul Parohial a decis să vândă locașul centrului multicultural, care a primit doar două voturi în plus față de parohiile ortodoxe.

Una din membrele Consiliului, Berit Lundmark, s-a declarat scandalizată de această decizie, spunând că nu este normal ca să se prefere profitul în locul tradiției creștine.
Biserica a fost construită acum peste 100 de ani, era normal să se continue tradiția creștină. Acum, s-a decis să se aleagă banul în locul lui Dumnezeu-  Berit Lundmark.

Jonas Bromader, reprezentant al Bisericii Suedeze, spune că instituția nu-și mai permite să păstreze locașul, din cauza scăderii continue a numărului de membri ai cultului.

Într-o ceremonie, crucea de pe clădire a fost dată jos.

Alte Biserici din Suedia care și-au schimbat destinația:

Biserica "Bethleem" din Sundbyberg este acum fabrică unde se produce bere.

Biserica Skeppsholms din Djungarden este sala de concerte

Biserica Elim din Ostermalm a fost cumpărată de fotbalistul Zlatan Ibrahimovici în augus și transformată în reședință de lux.

Biserica Rudboda, Lidingo. A fost transformată în grădiniță în 2009, dar între timp a fost părăsită.

Casa Misiunii, Vallentuna, este acum reședință privată.

Biserica Sfintei Marii, Danderyd este Centru de Sănătate.