ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al parlamentului bulgar care a părăsit anul trecut coaliția naționalistă Frontul Patriotic (FP), a anunțat că urmează să înființeze o nouă formațiune politică, până la începutul lunii viitoare, inspirată de partidul anti austeritate al grecului Alexis Tsipras, Syriza, potrivit site-ului novinite.com.

O istorie sincera a poporului român  - comanda online

Velizar Encev a declarat pentru postul particular de televiziune NOVA TV că viitoarea formațiune politică va putea fi comparată cu partidul stângii radicale Syriza din Grecia și va fi în mare măsură inspirată de acesta, potrivit Agerpres.

Syriza a câștigat alegerile parlamentare desfășurate în Grecia pe 25 ianuarie și a format o coaliție guvernamentală cu partidul de dreapta Grecii Independenți (ANEL) pentru a încerca să pună capăt austerității. Încă de la primele ore după preluarea puterii, executivul de la Atena a intrat într-o vie dispută cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional în legătură cu modalitățile de abandonare a măsurilor de austeritate.

După cum a afirmat Encev, replica bulgară a Syriza va fi "o mișcare socială cu mesaje de stânga" fără un model de tip lider”.

El a adăugat că va exista o conducere colectivă, în care vor fi implicate "figuri tinere", însă a refuzat să dezvăluie vreun nume.