ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce este important? Somnul este cel mai important suport energetic al sistemului nervos central. Cel mai eficient somn este cel de dinainte de miezul nopţii. Omul este făcut să trăiască sinergic cu ritmurile universului înconjurător. El trebuie să îşi adapteze activitatea, alimentaţia, consumul de lichide, somnul, îmbrăcăminte după ritmul circadian, săptămânal, anual. O greşeală frecventă în zilele noastre este suprimarea somnului de noapte sau de seară, sau cel din prima jumătate a nopţii. Cei care fac această greşeală riscă să facă mai frecvent: infarct miocardic; ulcer duodenal; sindroame de suprasolicitare, cu insomnie şi astenie fizică şi intelectuală.

Omul a creat în mod artificial şi condiţii care favorizează insomniile, căci astăzi există pe planetă o intensă poluare luminoasă, adică orașe întregi în care întunericul nu se mai lasă la căderea nopţii şi cerul nu mai poate fi contemplat din pricina electrificării şi luminării artificiale.