ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apa este un important factor de sanogeneză; 75% din planetă, din corpul nostru, din corpul animalelor, al plantelor – este apă.

Astăzi, poluarea apei a ajuns la un grad îngrijorător de mare: cu azotaţi; cu insecticide și ierbicide; cu poluanţi industriali; cu compuși organici halogenaţi nevolatili (TOXIN): clor, diclorbenzen, clorfenoli, clortolueni; cu compuși organici halogenaţi volatili  – TOXV: haloformi sau trihalometani – THM; bisfenoli  – în apele minerale depozitate în plastic, mai cu seamă dacă sunt expuse la soare (în faţa magazinului).

Efectele patogene ale poluării apei sunt frecvenţa mai mare a cancerului de colon la consumul de apă colorată (de la reţea); frecvenţa mare a bolilor parazitate cu transmitere digestivă; boli epidemice cu transmitere hidrică; intoxicaţii frecvente cu nitraţi (intoxicaţiile acute la copii sunt uneori mortale).