ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicamentele chimice sunt valoroase în bolile acute și în decompensările bolilor cronice, dar pot fi periculoase în administrările lungi fără discernământ. Unele medicamente sunt eficiente şi nici nu contestăm importanţa lor, dacă sunt prescrise cu discernământ.

Totuși, există statistici care arată că 12% din secţiile de reanimare din lume sunt ocupate cu victime ale reacţiilor adverse la medicamente şi un procent de 5% din spitalizări au ca motiv de internare o reacţie la medicamente – toate acestea dovedesc că există un abuz de medicamente chimice.

Există observaţii clinice şi studii care dovedesc că un medicament chimic dezvoltă reacţii adverse cu atât mai mari şi mai periculoase cu cât este folosit (indicat) mai abuziv, adică în doză mare şi prelungită nejustificat.

Prezentăm câteva efecte adverse medicamentoase, cu intenţia de a creşte vigilenţa bolnavilor care au tratamente chimice. Aceste reacţii sunt preluate din chiar prospectele fabricilor de medicamente, adică de la autorii care le‑au conceput sau le‑au produs. De aceea, prezentând pericolul abuzului de medicamente, nu aducem vreo atingere scopului pentru care au fost create, ci proastei lor folosiri.