ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Ghenadie de la Sihăstria povestea cum într‐o vară, la început de iunie, a scos o rădăcină de spânz din liziera unei păduri şi, după ce a scuturat cu grijă tot surplusul de pământ de pe aceasta, şi‐a propus să facă un experiment. A cioplit o scobitură mare în trunchiul unui stejar bătrân de peste 100 de ani, iar în scobitură a implantat rizomul de spânz proaspăt. Totul a fost acoperit cu argilă şi lăsat aşa timp de 60 de zile. Peste vreo două luni de zile, un frate de mănăstire trecând cu oile pe acolo, a văzut stejarul cu frunzele uscate în mijlocul verii. Alergând îndată la părintele Ghenadie, acesta a venit împreună cu toată obştea să vadă minunea. Într‐adevăr s‐au minunat cu toţii, văzând cum un singur rizom de spânz, datorită toxinelor pe care le conţine, a provocat moartea unui copac atât de bătrân şi viguros. Imaginaţi‐vă ce se poate întâmpla cu o biată fiinţă omenească, dacă ingerează, chiar şi accidental, o fărâmă din această plantă otrăvitoare! Din dorinţa de senzaţional, multe publicaţii recomandă tratamente interne cu spânz, ceea ce este total greşit, având în vedere toxicitatea acesteia.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Cu toţii ştim că există şi oameni care din cauza bolii cad în deznădejde, apelând la toate „terapiile de vindecare” ale unor oameni neavizaţi şi răuvoitori care, din dorinţa de a face bani pe orice cale, se folosesc de naivitatea şi disperarea bolnavilor de cancer, oferindu‐le acestora, pe bani mulţi, otrava din planta de spânz. Încercaţi să rămâneţi departe de vânzătorii de vise şi trataţi‐vă doar cu leacuri verificate şi confirmate de medicina creştină!

Articolul poate fi citit, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”. Revista circulă în rețelele de distribuție și poate fi comandată și de pe site-ul sophia.ro. 100 de pagini de revistă au prețul de 8,9 lei.