ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Făina albă este un alt aliment pe care civilizaţia umană nu l-a consumat până la sfârșitul secolului al XIX‑lea, când un francez a descoperit tehnologia respectivă. Făina albă este săracă în vitamine, minerale, fibre, aminoacizi esențiali, iar proteinele din pâinea albă au o valoare nutritivă scăzută.

Consumul de pâine, paste și patiserie din făină albă duce la boli precum dismicrobism intestinal cu consecinţele respective: colon iritabil, cancer de colon, constipaţie; creşterea glicemiei; obezitate; malnutriţie, din cauza dietei sărace în aminoacizi. În plus, făina albă condiţionată pentru a fi vândută în magazine conţine și afânători – un motiv în plus să o evităm.