ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu consumați preparatele de carne precum salamul, parizerul, șunca sau crenvurştii. Acestea se obţin cu săruri nitrice, respectiv: 150 mg/kg – nitraţi (E 249, E 250 și 300 mg/kg – nitriţi (E 251, E 252).

Sărurile nitrice au efecte cancerigene sigure prin următorul mecanism: nitraţii și nitriţii, la un pH acid al stomacului în combinaţie cu produșii de degenerare ai proteinelor animale și Fierul din carne, după o tratare termică agresivă, reacţionează generând în corpul consumatorului nitrasamine (17 tipuri).

Acestea sunt substanţe cancerigene folosite demult timp în laboratoarele de oncologie experimental, pentru a obţine cancerul de ficat și de tub digestiv la animalele de experienţă. Sărurile nitrice se gasesc in mezeluri (100-300mg/kg) si in plantele cultivate pe soluri îngrăşate chimic.