ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astmul bronşic este una dintre cele mai perfide boli, necesitând modalităţi de calmare şi ieşire din criză, într‐un timp foarte scurt. În cazul în care nu aveţi un spray antiastmatic, e bine ca în permanenţă să aveţi la îndemână bomboane foarte mentolate, care pot fi găsite în comerţ, sau bezele cu mentă, ce pot fi făcute în casă. Sunt uşor de făcut şi se păstrează relativ bine, cu condiţia să fie ţinute în locuri lipsite de umezeală.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Pentru o tavă de bezele, avem nevoie de 2 albuşuri, 50 g zahăr brun, 100 g zahăr farin brun, 50 g frunze proaspete de mentă, o linguriţă suc de lămâie şi un praf de sare. Se bat bine albuşurile, amestecate cu menta mărunţită, zahăr şi sare, după ce in prealabil au fost ţinute timp de o jumătate de oră la temperatura camerei, iar când compoziţia devine foarte tare, se adaugă şi zahărul farin, împreună cu zeama de la lămâie. Se bate totul încă 10 minute, până când se întăreşte bine, apoi se dozează cu ajutorul unui pos, direct în tava de copt, cu oarecare distanţă între ele, pe hârtia aşezată pe fundul tăvii. Se introduce tava în cuptorul încins, apoi se dă focul la mic şi cu uşa cuptorului întredeschisă, se coc timp de aproximativ 90 de minute. După aceea se stinge focul, iar bezelele nu se scot din cuptor, până când acestea nu sunt complet reci.

Pentru consumul uzual se asezonează cu ciocolată amăruie, dar pentru calmarea crizelor de astmă se consumă ca atare. ATENȚIE! Pentru a pregăti această rețetă este recomandat să așteptați terminarea postului, din cauza albușului de ou, din igrediente.

Articolul poate fi citit, integral, în revista „LEACURI & REȚETE MĂNĂSTIREȘTI”. Ediția tipărită are 100 de pagini și se găsește în rețelele de distribuție și pe site-ul sophia.ro. Costul revistei este de 8,9 lei.