ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am aflat deja de ce spânzul nu este recomandat uzului intern. Leacurile cu rizomi de spânz pe care maica Heruvima le‐a aflat de la călugării bătrâni sunt doar pentru uz extern, tratându‐se boli precum: poliartrite, spondilita anchilopoetica, artroze, senzaţie de picioare grele, inflamaţie şi tumefieri, luxaţii, entorse, varice, boli reumatice articulare, mialgii, nevralgii, tromboze, tromboflebite sau ulcere de gambă.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

La toate acestea am mai consemnat şi un alt procedeu, aflat de la părintele Ghenadie, care povesteşte că, pe lângă leacurile obţinute cu ajutorul rizomilor maceraţi în alcool, călugării de la Sihăstria au aflat de la pustnicii care din când în când mai coborau la spovedit şi împărtăşit, că în cazul unor infecţii, aceştia foloseau şi frunzele de spânz. Frunzele proaspete, aplicate pe piele sub formă de cataplasme grăbeau vindecarea rănilor, având în acelaşi timp şi un efect calmant.

Articolul poate fi citit, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri&Rețete Mănăstirești”. Revista se găsește în rețelele de distribuție și pe site-ul sophia.ro, are 100 de pagini și costul de 8,9 lei.