ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pericolul infecțiilor de spital cu germeni rezistenți, cauzat de abuzul de acest tip de medicament În Europa se consumă anual peste 10.000 tone de antibiotice. Pe prospectele lor există un șir foarte lung de reacții adverse, printre care:
- rezistenţă microbiană;
-dismicrobism intestinal;
-alergii (urticarie, edem Quinque);
-gastrită, ulcer.

Unde a dus abuzul de antibiotice? Infecţii de spital cu germeni rezistenţi: 19.000 pacienţi morţi anual în SUA cu astfel de germeni.

Astăzi 18,2% din infecţii sunt infecţii de spital. A crescut incidenţa purtătorilor de stafilococ coagulazo‑pozitiv (30‑50% din populaţie).

Persoanele spitalizate mai mult de două săptămâni şi nou‑născuţii spitalizaţi mai mult de patru zile au un risc maxim de a se infecta sau suprainfecta cu un germen de spital. Într‑o unitate de terapie intensivă, germenii gram negativi populează un procent de 45% din cazuri (se ştie că germenii gram negativi generează infecţii grave).