ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O dată cu instalarea toamnei şi a sezonului rece, apar inerentele viroze, dar şi problemele legate de circulaţia periferică se accentuează. Un remediu eficient pentru aceste afecţiuni este infuzia de măceşe, al cărei efect se datorează complexului de vitamine pe care măceşele îl conţin (A, B1, B2, C, K, P, E), dar în mare măsură şi acidului citric, zaharurilor, pectinelor, care au proprietatea de a energiza şi a întări imunitatea organismului.

Pentru ca fructele să nu‐şi piardă mare parte din aceste vitamine, e bine ca acestea să fie doar infuzate şi nu fierte. Pulpa măceşelor, fie proaspete, fie uscate, trebuie îndepărtată cu grijă de seminţe, apoi mărunţită cât mai mult cu putinţă. În 250 ml apă clocotită, se adaugă o lingură cu pulpă de măceşe şi se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară printr‐un tifon dublu. Această infuzie se consumă imediat după ce a fost făcută, cât încă este călduţă. Se recomandă trei căni pe zi, timp de o săptămână.

Persoanele care au probleme de fragilitate capilară trebuie să prelungească acest tratament pe parcursul a 30 de zile.

Acest articol poate fi citit, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”. Revista poate fi găsită în rețelele de distribuție și pe site-ul sophia.ro, la prețul de 8,9 lei.