ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă seminţele uscate pot trata diferite afecţiuni, trebuie să ştiţi că şi seminţele crude sunt la fel de bune. Din ele poate fi preparat un macerat pentru degerături şi hemoroizi.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Mă aflam în chilia părintelui Simeon, la Mănăstirea Pătrunsa. După ce am mâncat o gutuie, din instinct, am vrut să arunc cotorul. Părintele m‐a oprit brusc şi după ce m‐a dojenit puţin, mi‐a explicat de ce trebuie să păstrăm seminţele, pe care le putem folosi atât uscate, pentru obţinerea pulberii, cât şi proaspete. Am curăţat cu grijă toate seminţele din cotorul gutuii şi le‐am pus într‐o jumătate de pahar cu apă, care trebuia să stea la macerat până a doua zi, la apusul soarelui. Când am revenit, cam peste vreo lună de zile, aveam să aflu că maceratul obţinut din sâmburii aceia proaspeţi şi apa de izvor i‐au tămăduit părintelui Simeon o degerătură.

Tot de la el am aflat că maceratul de sâmburi ajută şi în calmarea şi vindecarea iritaţiilor, cât şi la calmarea durerilor cauzate de hemoroizi.

Articolul poate fi citit, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri& Rețete mănăstirești”. Revista se găsește în rețelele de distribuție și pe site-ul sophia.ro, la prețul de 8,9 lei. Revista are 100 de pagini.