ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mare parte din alimente se pot consuma crude. Apa fierbe la 100 grade Celsius. Pâinea se coace la 150‑200 grade Celsius. Tratamentele termice trebuie să fie blânde și scurte.

În ultimul timp s‑au acumulat mai multe dovezi asupra efectelor negative ale unor tehnici gastronomice:
• uleiul prăjit generează particule trans –toxice;
• teflonul nu este recomandat;
• buteliile de plastic cu apă sau alte băuturi, în special când stau la soare în faţa magazinului, dezvoltă bisfenoli toxici;
• cuptorul cu microunde denaturează proteinele din alimente, sunt considerate alergenice şi cancerigene;
• tehnica UHT, deşi e sigură din punct de vedere al sterilităţii, provoacă alergii.