ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Patriarh Daniel, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit o slujbă de Te Deum, cu prilejul Zilei Naționale a României, informează Basilica.ro

Cu acest prilej, PF Daniel i-a pomenit pe toți aceia care au făcut posibilă Marea Unire, pe eroii căzuți pe câmpurile de luptă în lagăre și în închisori, dar și pe Regele Ferdinand și Regina Maria a României.
Conştiinţa unităţii de neam a fost întărită mai ales prin traducerea şi tipărirea cărţilor bisericeşti în limba română pentru „întreaga seminţie românească“, punându-se astfel bazele limbii române literare, care a consolidat şi mai mult conştiinţa unităţii de neam a tuturor românilor. Biserica a dăruit cărţi de slujbă şi de învăţătură în limba poporului, înţeleasă de toţi, care au circulat în toate provinciile româneşti, afirmând, adesea, în predosloviile acestor cărţi unitatea bisericească şi naţională a tuturor românilor, a spus Patriarhul României.

PF Daniel a mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile trimise poporului român și s-a rugat pentru ascultarea rugăciunilor acestora.
Pentru toate binefacerile Marii Unirii în viaţa şi istoria poporul român, aducem astăzi mulţumire lui Dumnezeu şi pomenim cu recunoştinţă pe toţi eroii români care au luptat pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”, a mai precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.