Rusia, ca majoritatea ţărilor europene, se confruntă cu o gravă problemă demografică.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un discurs ţinut în Duma de Stat, Patriarhul Kirill a cerut interzicerea avorturilor în Rusia. Pentru început, deputatii ar trebui sa voteze pentru excluderea avortului din serviciile furnizate de stat în cadrul asigurărilor de sanatate.

"Argumentul că aceasta masură ar crește numărul de avorturi clandestine este o prostie.Şi pentru acestea trebuie să plătească banii. Prețul pruncuciderii legale trebuie să fie la fel ca cel plătit legal, dar nu pe seama contribuabililor", a spus Patriarhul, conform Paginii de Rusia. El a numit avortul „una dintre principalele nenorociri ale Rusiei". "Dacă am putea înjumătăți numărul de avorturi, am avea o creștere demografică constantă și puternică", a mai spus Patriarhul. Deputaţii au aplaudat în picioare discursul Patriarhului Kiril.

Preşedintele Vladimir Putin militează pentru acordarea de stimulente financiare pentru mamele eroine cu mulţi copii, în scopul combaterii declinului demografic.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews