Rusia, ca majoritatea ţărilor europene, se confruntă cu o gravă problemă demografică.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un discurs ţinut în Duma de Stat, Patriarhul Kirill a cerut interzicerea avorturilor în Rusia. Pentru început, deputatii ar trebui sa voteze pentru excluderea avortului din serviciile furnizate de stat în cadrul asigurărilor de sanatate.

"Argumentul că aceasta masură ar crește numărul de avorturi clandestine este o prostie.Şi pentru acestea trebuie să plătească banii. Prețul pruncuciderii legale trebuie să fie la fel ca cel plătit legal, dar nu pe seama contribuabililor", a spus Patriarhul, conform Paginii de Rusia. El a numit avortul „una dintre principalele nenorociri ale Rusiei". "Dacă am putea înjumătăți numărul de avorturi, am avea o creștere demografică constantă și puternică", a mai spus Patriarhul. Deputaţii au aplaudat în picioare discursul Patriarhului Kiril.

Preşedintele Vladimir Putin militează pentru acordarea de stimulente financiare pentru mamele eroine cu mulţi copii, în scopul combaterii declinului demografic.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.