ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii investighează o serie de posibile abuzuri şi purtări abuzive ale autorităţilor care au descins la manifestaţiile de la Pungeşti din decembrie 2013.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi se află în lucru patru dosare penale ce vizează modalităţile posibil ilegale prin care ar fi intervenit jandarmii la manifestaţiile celor care protestau împotriva exploatării gazelor de şist.

"Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi sunt înregistrate şi se află spre instrumentare dosarele penale având numerele unice 255/P/2013, 257/P/2013, 22/P/2014 şi 11/P/2015. În dosarele anterior menţionate s-a început urmărirea penală, in rem, iar la acest stadiu al urmăririi penale aceasta este nepublică, fiind administrate procedeele probatorii, care implică obţinerea mijloacelor de probă, constând în audierea persoanelor care au calitate procesuală, conform funcţiei judiciare exercitată la acest moment", au precizat reprezentanţii Parchetului Militar pentru Adevărul.

Sursa citată mai scrie că ar fi fost audiaţi mai mulţi jandarmi care au intervenit sau care au dispus intervenţiile la Pungeşti.