ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Concurenţei a început o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de societăţile active pe piaţa comercializării de produse alimentare din România, care vizează unele lanțuri de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex, potrivit Digi24.


Livrare gratuita in 24 de ore!

„Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem, însă, avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurentei.

„Momentan doar sunt suspiciuni, pentru că doar le analizăm, dar ce ne temem noi, care sunt suspiciunile pe care le avem, că există înțelegeri contractuale între furnizorii și rețele de magazine care limitează scăderea prețurilor pe alți concurenți. Acordul de genul nu vinde nimănui mai ieftin decât mi-ai vândut mie sau prețul să nu coboare mai jos de un anumit nivel”, a adăugat el.