ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă vă gândiți să încheiați o poliță pentru o pensie facultativă,  atunci trebuie să fiți atenți ce fond de pensii alegeți. Pe piața românească, există fonduri de pensii private în cadrul cărora, după o perioadă de timp, beneficiarul unei polițe nu-și mai regăsește nici măcar contribuția plătită.  Și asta în ciuda unor randamente afișate ce pot depăși 10%.

Iată patru dintre pensiile private facultative unde, după o contribuție lunară de 100 de lei, timp de un an, soldul contribuabilului va fi mai mic decât suma depusă, respectiv 1.200 de lei.

Dacă optați să încheiați o pensie facultativă la Allianz-Tiriac Pensii Private,  respectiv AZT Moderato FPF,  care are un randament de 8,2% și un comision de contribuție de 4,95%, atunci, după o contribuție de 12 luni,  soldul va fi de 1.182,06 lei, potrivit calculelor conso.ro.

Tot la fondul de pensii Allianz-Tiriac Pensii Private, dar polița AZT Vivace FPF, cu un randament de 8,81% și un comision de contribuție de 4,95%, cel care a contribuit lunar cu 100 de lei, timp de 12 luni, va deține un sold de 1. 189,84 lei.

Și cei care au încheiat o pensie facultativă la Aviva Asigurări de Viață, polița denumită Pensia Mea FPF, care are afișat un randament de 6,98% și un comision de contribuție de 5%, vor avea după un an, un sold al contului cu suma de 1. 190,31 lei, față de cei 1.200 de lei depuși efectiv.

La ING Asigurări de Viață, cei care au încheiat o poliță ING Optim FPF, contribuind lunar cu suma de 100 de lei, la un randament de 10,31% și un comision de contribuție de 4,85%, vor avea în cont, după un an de zile, suma de 1 196,17 lei.