Un băiat de 14 ani din comuna Pungeşti a fost luat pe sus de jandarmii ce păzeau zona de siguranţă instituită pentru paza sondei Chevron, pe motiv că ar fi atins gardul ce înconjoară sonda, informează vrn.ro.

Peste 100 de persoane s-au strâns la limita zonei de siguranţă, pentru a protesta împotriva comportamentului jandarmeriei faţă de Ionel Ichim, copilul de 14 ani şi tatăl său, Ion Ichim. Acesta din urmă a fost băgat în dubă pentru că a încercat să-şi salveze copilul, sătenii solidarizându-se cu cei doi, nelăsându-i pe jandarmi să plece.

La faţa locului a fost chemată şi ambulanţa, băiatul plângându-se de dureri la o mână, dar şi vânătăi pe tot corpul. Nici tatăl nu a scăpat de tratamentul forţelor de ordine, acesta având vânătăi pe faţă şi pe braţe.

Reamintim că într-un raport al Departamentul de Stat al SUA au fost menţionate relele tratamente la care au fost supuşi romii de către forţele de ordine, dar nu s-a scos un cuvânt despre numeroasele abuzuri ale Jandarmeriei de la Pungeşti, menţionate inclusiv în presa internaţională.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews