ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar de Nașterea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, a plecat din această lume pictorul Răzvan Aureliu Ionescu, un om de care ne-am legat prin bunii noștri prieteni, grafic designerul Ioana Bita, fiica sa, și medicul chirurg Cosmin Giulea, soțul ei.

Ultima retrospectivă a maestrului a avut loc anul trecut la Palatul Mogoșoaia, curator fiind criticul și istoricul de artă Madalina Mirea, cea care a condus acest spațiu cultural într-o perioadă de mare efervescență.

Vor rămâne în urma sa lucrări îndelung elaborate, rafinate și muncite precum mozaicul, încărcate semantic, care se găsesc în muzee și colecții private din țară și străinătate. Și, mai ales, poveștile savuroase despre Ploieștiul tinereții sale, o Ithaca mereu cucerită și purtată permanent în firea sa și prin memoria prietenilor săi concitadini, Nichita Stănescu și Vladimir (Mirel) Zamfirescu.

Dumnezeu sa dea putere și nădejde soției, Ruth, fiicei Ioana Bita și celor trei nepoți, cei care vor rămâne cu amprenta amintirilor ce vor reverbera în căușele și ocnițele calde ale memoriei.

Dacă acronimul numelui său este RAI, apăi Domnul să-l ducă în locul unde se poate bucură de culorile și lumina fără de început a Soarelui Dreptății - Hristos.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Imagini cu lucrările din expoziția retrospectivă din 2015 le găsiți aici, comentate de curator: https://www.sensotv.ro/…/razvan-aureliu-ionescu-retrospectva