ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a creat un glonț "inteligent", care are capacitatea de a-și devia traiectoria după ce a fost tras din armă, relatează portalul Begeek.fr.

Agenția de cercetare și dezvoltare a Pentagonului (DARPA) a anunțat că a inventat un glonț "inteligent" numit Exacto, a cărui caracteristică principală este că, odată tras, își poate schimba direcția cu scopul de a-și urmări ținta și a o atinge fără a o rata.

Cu un astfel de glonț chiar și un soldat debutant ar putea face miracole mortale. Însă doar tirurile la distanțe mari sunt vizate de această tehnologie și doar trăgătorii de elită o vor putea utiliza, conform Agerpres.

Exacto are un calibru de 12,7 mm. Senzorii săi optici analizează mișcările țintei sale, iar etapa următoarea constă în desfășurarea unor mici aripioare care îl ajută să ia direcția obiectivului.

Avantajele unei astfel de arme îl constituie rapiditatea execuției și o facilitate a tirului crescută în condiții meteo nefavorabile, precum vântul puternic.

Site-ul specializat Opex360 citează cuvintele lui Jerome Dunn, care conduce programul la DARPA: " Această demonstrație de tir cu o pușcă standard a arătat că Exacto este capabil să atingă ținte în mișcare cu o precizie extremă, ceea ce era irealizabil cu munițiile tradiționale.Este o invenție importantă care deschide calea spre ceea ce ar putea fi posibil în viitor pentru proiectile de toate calibrele".