ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marţi dimineaţa, procurorii şi poliţiştii efectuează 121 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Braşov, Ilfov, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa şi Giurgiu, la firme şi persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală de aproximativ 20 de milioane de euro.

Au fost emise 80 de mandate de aducere de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, persoanele suspectate urmând a fi audiate.

Percheziţiile sunt efectuate în locuinţele suspecţilor şi la sediile unor societăţi comerciale, făcându-se cercetări pentru evaziune fiscale şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la circa 20 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

La acţiune iau parte procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, mai mult de 900 de poliţişti, precum şi inspectori antifraudă de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Activităţile din cadrul anchetei se desfăşoară cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.