ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O săptămână bogată pentru industria foto, numeroase lansări, premiere şi apariţia unor modele foarte interesante. Dacă Sony a lansat primele camere mirrorless full-frame (A7R şi A7), Panasonic a scos în lume un model, din aceeaşi categorie, care stă lejer în palmă: GM1 (foto).

Lumix GM1 oferă un senzor de 16MP alături de procesorul de imagine Venuse Engine. Din punct de vedere al designului, Panasonic a tras cu coada ochiului la Olympus (sau Fuji) şi a revenit la modelele clasice: GM1 are butoane din aluminiu şi metal mat.

Camera vine şi cu conectivitate WiFi, filmează AVCHD (1080i) iar pe partea foto există 22 filtre pentru editare. Preţul este 750 dolari (piaţa din SUA), cu obiectiv 12-32mm.

Sony Α7R

Sony Α7R vine cu un senzor de imagine full-frame Exmor CMOS de 35mm, vizor electronic de rezoluţie XGA OLED Tru-Finder şi ecran LCD rabatabil. Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, rezistent la praf şi umezeală, α7R cântăreşte doar 407 grame (doar corpul).  Preţul de body este de 2300 dolari.