ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 23 august, în intervalul orar 12.00 - 14.00, 13 organizații vor picheta Ministerul Agriculturii pentru a atrage atenția opiniei publice în legătură cu dezastrul provocat economiei rurale de către cei care gestionează pesta porcină africană la nivel național, informează un comunicat al Asociației Pro Consumatori.
 
Asociația a realizat în perioada 4 august - 14 august 2018 un sondaj de opinie pentru a afla părerea consumatorilor români despre epizootia de pestă porcină africană din România. Doar 11% dintre cei care au răspuns sondajului sunt de părere că pesta porcină africană a fost introdusă în România de porcul mistret, în timp ce 89% consideră că aceasta a fost introdusă în țară prin bioterorism. Potrivit aceluiași sondaj, 74% dintre respondenți sunt de părere că această criză trebuie gestionată de Consilului Suprem de Apărare a Țării, 8 din 10 consumatori cred că în luna decembrie 2018 consumul de carne de porc va fi asigurat în proporție de 90% din import, iar 6 din 10 consumatori consideră că pesta ovinelor și caprinelor depistată în Bulgaria va afecta și România până la finele anului 2018!
 
Organizațiile participante la această acțiune civică sunt: Asociația Pro Consumatori, Federația Solidaritatea Virgil Săhleanu, Asociația „Scut Botoșănean”, Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință”,  Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Asociația Dac Defense, Fundația Buna Vestire, Asociația Noua Dreaptă, Asociația Calea Neamului, Asociația pentru Cultură și Educație Sfântul Daniil Sihastrul, Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini Ortodocși și Asociația Rost.