ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Între 10.000 şi 13.000 de persoane provenind din peste o sută de ţări, inclusiv România, ar putea fi victime ale "sclaviei moderne" în Marea Britanie, arată o analiză a Ministerului britanic de Interne, dată publicităţii sâmbătă şi citată de BBC News Online.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Între victimele "sclaviei moderne" figurează femei forţate să se prostitueze, angajaţi sechestraţi în gospodării şi lucrători pe câmp, în fabrici şi pe bărci de pescuit.

Potrivit datelor, printre victime se află persoane originare din peste 100 de ţări - cele mai multe din Albania, Nigeria, Vietnam şi Romania -, dar şi adulţi şi copii născuţi în Marea Britanie.

Aceste date, care corespund anului 2013, reprezintă prima estimare oficială a fenomenului realizată de Guvern în Marea Britanie. Datele Centrului pentru combaterea traficului de persoane, din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva criminalităţii, evocau anul trecut 2.744 de victime în Marea Britanie.