ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de scrisori și note ale lui Martin Luther King Jr au fost vândute la o licitație organizată la New York, ce va continua și sâmbătă, pentru o sumă care a depășit 130.000 de dolari, informează presa americană.

Obiectele au aparținut unei prietene apropiate a pastorului asasinat în data de 4 aprilie 1968, Maude Ballou, care are în prezent 88 de ani.

De exemplu, opt note pe care Martin Luther King Jr și-a notat un discurs, ținut congregației sale în decembrie 1959, au fost vândute contra sumei de 31.250 de dolari, două schițe cu autograf ale primei sale cărți au valorat câte 8.125 de dolari, în timp ce două scrisori trimise lui Maude Ballou din India de liderul mișcării afro-americane pentru drepturi civile au fost valorificate contra sumelor de 18.750 de dolari, respectiv 17.500 de dolari.

Martin Luther King Jr a plecat în India în aprilie 1959, pentru a-și aprofunda cunoștințele despre filozofia lui Mahatma Ghandi referitoare la activismul nonviolent. De altfel, când a primit Premiul Nobel pentru pace, în 1964, americanul asasinat la vârsta de 39 de ani l-a menționat pe Ghandi în discursul său.

Martin Luther King Jr,  a fost împușcat mortal, în cap, în 4 aprilie 1968, la ora 18:01, într-un motel din Memphis. Recidivistul James Earl Ray a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru uciderea pastorului de culoare și, deși inițial și-a recunoscut fapta, apoi a dorit să-și retragă declarațiile și să fie din nou judecat, fapt nepermis de autorități până la moartea sa, în aprilie 1998.