ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 2.000 de credincioși au participat miercuri la hramul bisericii Sfântul Mina-Vergu, Paraclis patriarhal, din Capitală. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, anunță basilica.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântului Marelui Mucenic Mina și despre nenumăratele sale minuni.

„Sfântul Mina, mai ales după moarte, ca şi în timpul vieţii, nu a încetat să săvârşească minuni în viaţa celor care l-au rugat să intervină în favoarea lor. De aceea, cu câteva secole mai târziu, un mare pustnic, Avva Dorotei mărturiseşte că nimeni dintre noi nu l-a cunoscut pe Sfântul Mucenic Mina, dar toţi l-am văzut pentru că ni s-a arătat pe pământ, în aer şi pe apă, tuturor celor care am cerut ajutorul lui. Această mărturie arată de câtă popularitate s-a bucurat în rândul creştinilor Sfântul Mare Mucenic Mina care a fost cinstit de creştini nu doar pentru curajul lui de a-l mărturisi pe Hristos cu preţul propriei vieţi, ci şi pentru multele minuni pe care le-a săvârşit atunci, aşa cum le săvârşeşte şi astăzi. Este bine să ne amintim de faptul că în ţările creştine din Orient, în fiecare an se publică o nouă carte cu minunile săvârşite de Sfântul Mina în anul precedent”, a spus Preasfinţia Sa potrivit Radio TRINITAS.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

La Biserica Sfântul Mina – Vergu se păstrează fragmente din sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Mina. Racla cu moaştele sfântului a fost scoasă în procesiune şi depusă într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii spre închinare pelerinilor. Moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina se află la biserica bucureşteană din anul 1874.

Biserica Vergu din Capitală a fost ridicată în prima jumătate a secolului al XVIII-lea.