ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Estimarea pierderilor de pe urma războiul care devastează Siria de peste șapte ani a fost făcută publică miercuri, la Beirut, cu ocazia unei întruniri a peste 50 de experți sirieni și internaționali, reuniți de Comisia Economică și Socială a Națiunilor Unite pentru Asia Occidentală (CESAO), transmite AFP
 
Aceasta a estimat „volumul distrugerilor” la peste 388 miliarde de dolari (334 miliarde de euro), cifră care nu include "pierderile umane" - persoanele ucise sau pierderile de oameni calificați din cauza deplasărilor de populație.
 
Mai mult de jumătate din locuitorii Siriei s-au refugiat din țară sau în interiorul ei în ultimii șapte ani, în timp ce conflictul a făcut peste 350.000 de morți. Un raport complet privind impactul celor șapte ani de război urmează să fie publicat în luna septembrie, a indicat CESAO, potrivit Agerpres.