ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 400 de ortaci ce urmau să intre în schimbul întâi la minele Lonea, Lupeni şi Vulcan protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, cerând demisia conducerea societăţii, pe care o acuză de incompetenţă, informează Mediafax.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Minerii au făcut un foc în curtea CEH, iar de câte ori ajunge la sediu câte un reprezentant al administraţiei aceştia huiduie şi strigă "Hoţii", "Demisia", Nu ne enervaţi, că o să regretaţi", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Hoţii, hoţii" şi au cântat "Deschide uşa, creştine".

Liderul minerilor de la Vulcan, Ioan Ciobotaru, a spus că minerii din schimbul patru de la Lonea care s-au blocat în subteran miercuri noapte au ieşit din mină joi, în jurul orei 7.00, în timp ce ortacii care au protestat, pe parcursul nopţii, în curtea Complexului Energetic Hunedoara au plecat acasă, fiind înlocuiţi de colegii lor din schimul întâi.

Minerii aşteaptă să ajungă de la Deva directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, unul din membrii echipei de conducere căruia ei îi cer demisia.

Protestele minerilor au început miercuri seară, la schimbul al treilea, la Lonea, unde ortacii au decis să nu mai intre în subteran, nemulţumiţi de lipsa echipamentelor de lucru, de "minciunile" şi "incompentenţa" şefilor, pe care îi acuză că le pun în pericol locurile de muncă.

Ulterior, cei peste o sută de mineri au plecat pe jos la sediul Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani, pentru a protesta. Ortacii au mers pe jos aproximativ opt kilometri, de la mina Lonea situată în localitatea Petrila şi până în Petroşani.

La Petroşani au ajuns, miercuri seară, şi aproximativ 60 de mineri din schimbul patru de la Vulcan, pentru a se alătura protestului ortacilor de la Lonea, însă aceştia s-au întors la unitatea minieră după circa o oră.

Nu ne-aţi dat materiale şi vă bateţi joc de noi ca să ne folosiţi ca scuză în faţa ministrului (n.r. - ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu), când vă va cere, în 15 decembrie, programul realist de eficientizare şi reorganizare a Compexului Energetic Hunedoara. Asta aţi făcut de fapt”, i-a strigat unul dintre protestatari directorului general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi, chemat de mineri în curtea companiei.