ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Data de 22 ianuarie 1973 a intrat în istorie ca momentul în care avorturile au devenit legale în Statele Unite, în anumite condiții. Biserica Catolică a anunțat joi că va rememora această dată fatidică, ce a dus la asasinarea a peste 55 de milioane de copii nenăscuți, prin 9 zile de rugăciune, între datele de 18-26 ianuarie.

Numeroși americani au comparat avorturile chiar și cu holocaustul naziștilor.
Acea tragică decizie a dus la pierderea a peste 55 de milioane de copii, iar viețile altor milioane de parinți au fost ruinate.

De asemenea, Marșul pentru Viață, organizat anual în Washington D.C. încă din 1974, va avea loc în data de 22 ianuarie, iar punctul său final va fi în fața Curții Supreme de Justiție a SUA.

În fiecare an, manifestarea atrage participarea a sute de mii de oameni de pe întreg teritoriul Statelor Unite, deși la primul marș de acest fel nu au participat decât aproximativ 20.000 de persoane. De remarcat că, în 1987, aproximativ 5.000 de persoane au participat la acest marș, în ciuda unei violente furtuni de zăpadă.

Printre sloganurile scrise sau auzite la aceste manifestari se numară: Noi alegem viața, Stopați avorturile ACUM, Mama ta alege viața, Dă viață, n-o lua, Aparați viața, Femeile merita mai mult decât un avort, Avorturile ucid, Opriți abuzurile contra copiilor nenascuți, Drepturi egale pentru femeile nenăscute.