Primele rezultate la examenul de Evaluare națională 2018 au fost afișate. Cei care consideră că au motive, pot contesta notele la limba și literatura română, matematică și limba maternă în cursul zilei de marți, 19 iunie, până la ora 19.00.
 
Peste 70% dintre elevii care au susținut probele au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5, în comparație cu sesiunea din 2017, când înainte de contestații 76,9% dintre candidați au avut medii peste 5. Un număr de 319 candidați au obținut media 10.Rezulatele examenelor de evaluare națională sunt publicate și pot fi consultate pe pagina evaluare.edu.ro.
 
„Situația statistică generală relevă că din cei 142.847 de candidați prezenți, un număr de 104.972 de candidați a obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) – 73,5%. Dintre aceștia, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Rata de participare a fost de 94,8%: 142.847 de candidați prezenți dintr-un total de 150.603 elevi înscriși”, precizează Ministerul Educației Naționale, printr-un comunicat de presă.
 
Între 20-22 iunie are loc soluționarea contestațiilor pentru probele de limba și literatura română, matematică și limba maternă, iar pe 23 iunie vor fi afișate rezultatele finale ale evaluării naționale 2018.
 
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.  Peste 150.000 de elevi s-au înscris în 2018 la examenul de Evaluare Națională.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews