ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 80 de lucrători MAI au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie în 2013, se arată în bilanţul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), potrivit căruia, de la înfiinţarea acesteia, au fost pronunţate de către judecători peste 1.000 de hotărâri definitive. În dosarele instrumentate de DGA, instanţele au pronunţat, anul trecut, 280 de hotărâri, dintre care 170 hotărâri au rămas definitive. "Totodată, instanţele au condamnat, în total, 484 persoane, dintre care 247 definitiv. Din rândul persoanelor condamnate definitiv, 83 au reprezentat lucrători ai ministerului", se mai arată în materialul de bilanţ.

DGA a anunţat că, în ceea ce priveşte "analiza finalităţii judiciare a cauzelor de corupţie instrumentate de DGA de la înfiinţare şi până în prezent", adică în perioada 2006-2013, procurorii au emis 2.005 rechizitorii şi au fost pronunţate de către judecători peste 1.000 de hotărâri definitive. În cei opt ani de activitate a DGA, instanţele de judecată au condamnat în total 2.256 persoane, din care aproape 60 la sută au fost condamnaţi definitiv. Din rândul celor condamnaţi definitiv, 748 au fost lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a mai precizat DGA.