ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectorii DSVSA Braşov au retras de pe piaţă 9.236 de kilograme de produse din carne etichetate incomplet și au dispus incinerarea acesteia.

"Deficiența constatată de inspectorii DSVSA Brașov a fost de etichetare, în sensul în care produsele aveau menționate pe etichetă o denumire generică, fără specificarea sortimentului", arată ANSVSA.

Pentru această neconformitate, unitatea a fost sancționată cu amendă contravenţională de 2.000 de lei și a fost dispusă retragerea de la comercializare a 9.236 kg din produsele etichetate incomplet și dirijarea lor la incinerare.

Inspectorii începuseră o anchetă specifică, în urma unei sesizări care fusese primită de la CJPC Brașov, privind o suspiciune de comercializare a unor produse din carne cu termen de valabilitate depășit.

Verificările de la unitatea ce a făcut reambalarea produselor din carne au vizat controlul documentelor de recepție (documente de transport, conformitate etc.), procedura tehnică de recepție, cea de ambalare și reambalare, cea de distribuție a produsului finit și trasabilitatea acestuia.