ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O zi europeană dedicată persecuțiilor creștinilor din întreaga lume. Acesta este obiectivul unei organizații din Italia, care a trimis o petiție în acest sens Comisiei Europene.

Conflictele sângeroase din Siria și Irak au arătat că, în ultimii ani, creștinii au fost ținte ale persecuțiilor, torturii și martirizării. Pe lista țărilor în care creștinii au devenit victime ale politicilor religioase de stat se adaugă și Arabia Saudită, China, Coreea de Nord, Nigeria și Sudan.

Din acest motiv, Observatorul asupra Creștinofobiei a demarat strângerea de semnături în cadrul unei petiții ce a fost adresată Comisiei Europene cu titlul ”Să stopăm creștinofobia”. ”Acesta este primul pas spre o posibilă luare la cunoștință, de către instituțiile europene, a situației în care se găsesc mii de creștini din întreaga lume. Suntem încrezători că organele competente, reprezentanții europeni și președintele Parlamentului European vor lua în serios propunerea noastră de instituire a unei zile europene împotriva creștinofobiei”, spune Silvio Della Valle, directorul organizației care va continua să monitorizeze și să denunțe violențele fizice, psihologice și sociale, precum și toate discriminările pe care creștinii le trăiesc zilnic în diverse colțuri ale planetei.

Despre drepturile la libertate religioasă ale creștinilor a vorbit în repetate rânduri și Papa Francisc. ”Persecuția creștinilor este, în prezent, chiar mai puternică decât în primele secole ale Bisericii și sunt mai mulți creștini martiri decât în acea epocă. Iar asta se întâmplă la peste 1700 de ani de la Edictul de la Milan, al Împăratului Constantin, care acorda libertate creștnilor în expirmarea publică a ideilor lor religioase”, a spus Suveranul Pontif.

Comisia Europeană a confirmat că a primit documentele trimise de cei de la Observatorul asupra creștinofobiei, urmând ca, cel mai probabil după desemnarea noi echipe de la Bruxelles, să fie dat un răspuns oficial.

Victime în 39 de țări

Conform unui raport recent al UE pe tema libertății religioase, condiția creștinilor din multe țări (39) s-a deteriorat, tot mai mulți adepți ai acestei religii fiind victime ale discriminării și persecuțiilor. De la miile de creștini din Irak puși pe fugă de milițiile jihadiste islamice, cea mai violentă grupare fiind Statul Islamic pentru Irak și Levant, care în ultimele săptămâni a pus stăpânire pe mai multe orașe sunnite, până la episcopii ortodocși din orașul sirian Alep, răpiți de insurgenții sirieni în urmă cu un an.

Un episcop catolic declara pentru presa occidentală, că în orașul Mossul, controlat de SIIL, pe vremea lui Saddam Hussein erau 35.000 de creștini. Astăzi mai sunt doar 3.000.

Un clasament al celor mai periculoase locuri pentru creștini, realizat de ”Open Doors”, situează pe primul loc Coreea de Nord, unde 70.000 de creștini ar fi ținuți în lagăre de muncă. În top cinci se mai află Eritreea, Nigeria și Sudan.