Petrom şi ExxonMobil ar fi descoperit o nouă pungă de gaze prin forarea celei de-a treia sonde de explorare în perimetrul Neptun din Marea Neagră, scrie zf.ro.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Cele două companii spun că încă evaluează datele culese de sonda Pelican. În timp ce sursele plasează noua descoperire în jurul nivelului de 20 de miliarde de metri cubi, Petrom şi ExxonMobil infirmă această estimare. "Este voba de o acumulare de circa 20-25 de miliarde de metri cubi", spun sursele citate.

La un grad de recuperare de circa 70% şi ţinând cont de preţul spot de tranzaţionare de pe platforma CEGH, una dintre cele mai mari platforme de gaze din Europa Centrală, valoarea acestei descoperiri ar putea fi estimată la circa 3,5 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews