Petrom şi ExxonMobil ar fi descoperit o nouă pungă de gaze prin forarea celei de-a treia sonde de explorare în perimetrul Neptun din Marea Neagră, scrie zf.ro.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Cele două companii spun că încă evaluează datele culese de sonda Pelican. În timp ce sursele plasează noua descoperire în jurul nivelului de 20 de miliarde de metri cubi, Petrom şi ExxonMobil infirmă această estimare. "Este voba de o acumulare de circa 20-25 de miliarde de metri cubi", spun sursele citate.

La un grad de recuperare de circa 70% şi ţinând cont de preţul spot de tranzaţionare de pe platforma CEGH, una dintre cele mai mari platforme de gaze din Europa Centrală, valoarea acestei descoperiri ar putea fi estimată la circa 3,5 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.