ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a somat sâmbătă Statele Unite şi aliaţii ei să pună capăt manevrelor militare, avertizând din nou asupra riscului unui "război total", relatează AFP, citată de gândul.info.

Amenintând cu atacuri împotriva SUA, Comisia Naţională Nord-Coreeană pentru Apărare (NDC), prezidată de Kim Jong-Un, liderul regimului, a declarat că este necesar ca Washingtonul să pună capăt politicii sale ostile faţă de Phenian, dacă vrea pace în Peninsula Coreea şi pe "teritoriul american".
"Washingtonul trebuie să ştie că vom răspunde cu atacuri de represalii provocărilor şi că acestea vor conduce la un război total, într-o confruntare finală cu Statele Unite", a declarat un purtător de cuvânt NDC, citat de agenţia oficială KCNA.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au început joi manevre militare pe mare, în pofida unor avertismente din partea Coreei de Nord, care a preconizat o "catastrofă".