ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piaţa auto europeană va creşte în acest an cu 2%, după şase ani consecutivi de declin, potrivit estimărilor producătorilor de automobile, care nu se aşteaptă ca vânzările să revină prea curând la nivelurile din perioada premergătoare crizei.
Philippe Varin, şeful Peugeot-Citroen şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), a afirmat într-o conferinţă de presă că livrările de automobile nu vor reveni la nivelurile anterioare crizei în viitorul previzibil, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, creşterile înregistrate în decembrie în Europa arată că piaţa a depăşit cel mai dificil moment, a precizat Varin.

"Sperăm că anul acesta va aduce tranziţia către revenirea pieţei", a afirmat reprezentantul producătorilor auto din Europa.

Vânzările de autoturisme noi din Europa au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 12,3 milioane unităţi, cel mai redus nivel din 1995.

Piaţa a înregistrat însă creşteri modeste spre finalul anului, semnalând sfârşitul unei perioade prelungite de declin.