ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile de telefonie mobilă au ratat anul trecut venituri de aproximativ 32,5 miliarde de dolari, din cauza ratei explozive a utilizării serviciilor de mesagerie online, potrivit presei internaționale. Astfel, utilizatorii smartphone-urilor preferă tot mai mult astfel de aplicații trimiterii sms-urilor, în special în Europa, Asia și America Latină, iar această sursă de venit pentru rețelele de telefonie mobilă scade tot mai mult.

Cel mai folosit serviciu de mesagerie online este, de departe, WhatsApp, compania achiziționată de Facebook printr-o tranzacție complexă, de 16 miliarde de dolari. Utilizatorii trimit, zilnic, aproximativ 27 de miliarde de mesaje, potrivit statisticilor oferite de companie, iar aceasta este aproape de a conecta 500 de milioane de persoane. De exemplu, în Mexic, piața mesageriei online este dominată, în proporție de 90%, de WhatsApp.

Astfel de explică generozitatea numeroaselor companii de telecom din întreaga lume de a oferi abonaților numeroase sms-uri gratuite, comparativ cu anii trecuți. În Olanda, KPN a decis să nu ofere sms-uri gratuite clienților, dar după apariția WhatsApp, operatorul a înregistrat venituri modeste pe acest segment de piață.