ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cunoscut drept Pinalti, este urmărit penal pentru că, la indicaţiile primite de la Narcisa Iorga, i-ar fi cerut deputatului Viorel Hrebenciuc să intervină la preşedinta CNA, Laura Georgescu, pentru reacordarea licenţei Giga TV, post controlat de edil, potrivit DNA.

Gheorghe Ştefan a fost luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi anunţat că este urmărit penal, pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Potrivit procurorilor DNA, la cererea lui Gheorghe Ştefan, care direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează societatea comercială deţinătoare a postului de televiziune Giga TV, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc "s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri" pentru a o determina pe Laura Georgescu, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune.

"În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte - membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, funcţie care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere şi de decizie al partidului - Comitetului Executiv Naţional", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis agenţiei Mediafax.