ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Pistă de alergare şi teren de baschet, ambele pe şcoală, cu parapet transparent de doi metri înălţime pentru siguranţa copiilor - acestea sunt ultimele inovaţii în materie de arhitectură şi organizarea spaţiului inventate de chinezi.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Într-o ţară cu aproape un miliard şi jumătate de locuitori, cum este China, spaţiul trebuie întotdeauna bine gestionat. O pistă de alergare poate fi poziţionată în cele mai neaşteptate locuri.

O şcoală de acolo a venit cu o soluţie inedită pentru amenajarea unui teren de sport: a construit o pistă de alergare pe acoperişul şcolii, la 12 metri înălţime de sol.

Elevii nu mai sunt nevoiţi să meargă pe stadion pentru ora de educaţie fizică. Această pistă de alergare nu arată ca una standard din cauza formei clădirii, dar copiii sunt mulţumiţi că au unde alerga.

Tot pe acoperişul şcolii, în afară de pomenita pistă de alergare, a fost amenajat şi un teren de baschet. Pentru a preveni eventualele accidente, pe marginea pistei a fost ridicat un perete de sticlă înalt de aproape doi metri.