ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a mărturisit că are emoții înaintea partidelor care vor decide dacă tricolorii vor merge la barajul pentru CM 2014 sau nu.

Tehnicianul român a spus că speră într-o victorie cu Estonia, chiar dacă îi consideră valoroși pe adversarii de marți seară.
Noi avem acum doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim şi să câştigăm de-o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Estonia este o echipă imprevizibilă, în campania trecută chiar au mers bine şi au ajuns la baraj. Acum însă nu au mai mers la fel. Oricum, această echipă poate produce suprize, tratează fiecare meci la fel - Victor Pițurcă

Pe de altă parte, Pițurcă a spus că dacă Turcia va învinge Olanda, în partida directă de la Istanbul, atunci otomanii merită calificarea.
Olanda este o echipă de top, cu siguranţă vor juca să câştige. Însă şi Turcia poate câştiga acest meci. În tur, la Amsterdam, turcii au făcut o repriză foarte bună, deci se poate. Dacă turcii vor câştiga atunci merită locul doi, pentru că noi n-am reuşit acest lucru. Eu n-aş vrea să se anunţe scorul de la meciul din Turcia pe stadion. Nu m-am gândit încă la baraj, dar să ajungem noi acolo şi avem timp să ne gândim şi la ce va fi la baraj - Victor Pițurcă

Partida România - Estonia va avea loc marți, 15 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională , în ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Pentru a accede la barajul de calificare la CM, România trebuie să învingă Estonia, iar Turcia să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj. În acest moment, România are +4, iar Turcia +9.