Cosmin Necula, primarul Bacăului, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Strabag, care a realizat între 2008 și 2011 conducta de aducțiune ce a lăsat 200.000 de oameni fără apă timp de opt zile, între 6 și 14 iulie. Austriecii au încasat 52 de milioane de euro și au lăsat în urmă o lucrare atât de prost făcută, încât avariile erau la ordinea zilei, iar orașul rămânea frecvent fără apă.

Austriecii de la Strabag au încasat în ultimii ani peste un miliard de euro de la statul român, după ce au pus mâna pe mai bine de 250 de contracte publice, cele mai multe vizând proiecte majore de infrastructură, relatează www.jurnalul.ro.

Transformarea Bacăului într-o tabără cu 200.000 de sinistrați în propria țară este doar ultimul dintre evenimentele ce i se pot imputa constuctorului austriac. În iunie 2017, CNAIR anunța restricții de circulație pe Autostrada Orăștie- Sibiu pentru lucrări de reparații pe un tronson construit greșit de Strabag. În 2016, Nicolae Zamfir, directorul proiectului ELI- NP, prin care s-a realizat la Măgurele cel mai puternic laser din lume, reclama faptul că Strabag a întârziat nepermis de mult finalizarea construcției de clădiri, în condițiile în care obiectivul de 356 de milioane de euro, finanțat de UE, are termeni extrem de stricți de derulare. În 2009, Eugen Teodorovici, pe atunci secretar de stat în Ministerul Economiei, anunța că statul român va da în judecată Strabag pentru abandonarea lucrărilor la rețeaua de apă a orașului Piatra Neamț, proiect de 14,4 milioane de euro. În 2006, Consiliul Județean Suceava a reclamat Strabag la Comisia Europeană, după ce austriecii au abandonat lucrări de realizare a unei rețele de apă în valoare de 10,5 milioane de euro. Nemulțumirile autorităților cu privire la calitatea lucrărilor au rămas fără ecou, mai arată www.jurnalul.roDragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews