ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cosmin Necula, primarul Bacăului, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Strabag, care a realizat între 2008 și 2011 conducta de aducțiune ce a lăsat 200.000 de oameni fără apă timp de opt zile, între 6 și 14 iulie. Austriecii au încasat 52 de milioane de euro și au lăsat în urmă o lucrare atât de prost făcută, încât avariile erau la ordinea zilei, iar orașul rămânea frecvent fără apă.

Austriecii de la Strabag au încasat în ultimii ani peste un miliard de euro de la statul român, după ce au pus mâna pe mai bine de 250 de contracte publice, cele mai multe vizând proiecte majore de infrastructură, relatează www.jurnalul.ro.

Transformarea Bacăului într-o tabără cu 200.000 de sinistrați în propria țară este doar ultimul dintre evenimentele ce i se pot imputa constuctorului austriac. În iunie 2017, CNAIR anunța restricții de circulație pe Autostrada Orăștie- Sibiu pentru lucrări de reparații pe un tronson construit greșit de Strabag. În 2016, Nicolae Zamfir, directorul proiectului ELI- NP, prin care s-a realizat la Măgurele cel mai puternic laser din lume, reclama faptul că Strabag a întârziat nepermis de mult finalizarea construcției de clădiri, în condițiile în care obiectivul de 356 de milioane de euro, finanțat de UE, are termeni extrem de stricți de derulare. În 2009, Eugen Teodorovici, pe atunci secretar de stat în Ministerul Economiei, anunța că statul român va da în judecată Strabag pentru abandonarea lucrărilor la rețeaua de apă a orașului Piatra Neamț, proiect de 14,4 milioane de euro. În 2006, Consiliul Județean Suceava a reclamat Strabag la Comisia Europeană, după ce austriecii au abandonat lucrări de realizare a unei rețele de apă în valoare de 10,5 milioane de euro. Nemulțumirile autorităților cu privire la calitatea lucrărilor au rămas fără ecou, mai arată www.jurnalul.ro